Perioada ta în care meriți mai mult!
SUBLIMA CUP

Utilizare

 

Înainte de utilizare


Sterilizare

Sublima Cup trebuie sterilizată înainte de a fi inserată în vagin prima dată și apoi periodic, la începutul fiecărui ciclu menstrual, sau de fiecare dată când considerați necesar. Ca metode de sterilizare recomandăm fierberea cupei 5-10 minute în apă ajunsă la 100 grade sau utilizarea soluțiilor de sterilizare de la farmacie pentru produse de igienă intimă.


Igiena mâinilor

Este necesar sa te speli pe mâini foarte bine înainte să întrebuințezi cupa menstruala.


Sănătate

Daca ești predispusă frecvent la probleme ginecologice (ex. infecții genitale) recomandăm consultarea medicului înainte de a folosi cupa menstruală.

Cum se utilizează cupa menstruală Sublima Cup


Introducerea

 

1. Alege o poziție potrivită pentru tine: comodă, relaxată și să poți avea ușor acces la zona ta intimă. Recomandarea noastră este sa te așezi in poziția pe vine, însă iți poți găsi poziția ta in care te simți cel mai bine.

2. Pliază cupa menstruală. Există două modalități de pliere:

3. Apropie cupa pliată de zona intimă și ajutând-te de degetul arătător și degetul mare o ghidezi ușor în sus pe lângă peretele vaginal pană când nu o mai simți deloc în afară și cupa menstruală Sublima Cup se afla în întregime în vagin.

4. Pentru a fi sigură ca ai poziționat-o corect poți introduce un deget pe lângă cupă, iar dacă o simți în poziție verticală și deschisă complet înseamnă ca este pregătită sa te protejeze.

 
Scoaterea

 

Pentru a îndepărta conținutul colectat în cupă este nevoie sa revii în poziția comoda de la început, atunci când ai inserat-o, și sa fii curată pe mâini. Se introduc degetul mare și degetul arătător ușor în vagin pentru a prinde baza cupei și apasă ușor de ea pentru a de-vida cupa menstruală de pereții vaginali. După ce ai strâns puțin baza cupei intre cele doua degete, tragi ușor, cu mișcări de înclinare către dreapta-stânga pentru a păstra în interior tot conținutul.

Recomadări

  • Fluidul menstrual se poate arunca fie în toaletă, fie la orice gură de scurgere unde există și robinet de apa. După golire, cupa se curăță foarte bine și se poate reintroduce. Dacă ești într-o toaletă publică, poți șterge bine cupa cu hârtie igienică și reintroduce. Daca te afli acasă atunci poți spăla cupa cu apă și săpun cu un ph neutru după care vei clăti foarte bine cu apă.
  • Când folosești prima data cupa menstruală nu vei ști exact în cat timp se umple cupa în cazul tău, de aceea o poți verifica după aproximativ 4 ore de la prima inserare, sau când consideri necesar.